Om mig

OM MIG

Formgivare och konsthantverkare som för tillfället går keramik och glas på Konstfack Universitet i Stockholm.

Jag jobbar med form, ljus och rumslighet. Mina frågeställningar går i klang med; Vad är ett rum? Hur påverkar en rummet? Vilken form tilltalar mig? Vad gör den formen med objektet? Hur står sig objektet i kontext till andra former i ett rum?

För att förstå sig på hur jag arbetar med en form är det viktigt för mig att få in en förklaring kring mitt arbetssätt, hur jag förhåller mig till mina objekt och hur processen går till.
Det mesta jag gör, och tycker om, är i någon form eller i något stadie, ett misstag, en slump. Genom att släppa kraven på “rätt” och “fel” uppmuntrar jag slumpen och låter materialet avgöra grunden till sitt uttryck, och det är det bästa jag vet.

Någonting som konstant upprepas inom mig är frågor och tankar kring konsumtion-och klassamhället. Hur jag som konsthantverkare bidrar till konsumtion, när jag som individ ständigt påminner mig själv om att inte överkonsumera. Att vi inom nästan alla industrier väljer ut vad som är “rätt” och vad som är “fel”, kastar bort det som inte följer mallen och visar endast upp det som är godkänt inom ramarna för perfektion.
I mitt skapande vill jag visa upp misstagen och uppmuntra dom. Genom att låta “felen” synas markerar vi att fel är okej, till och med bra, rätt.

 
adminOm mig